В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

(Назва статті 222 в редакції Закону № 2875-І\/від 08.09.2005)

(Частину першу статті 222 виключено на підставі Закону N9 2875-І\/ від 08.09.2005)

2. Копії судового рішення видаються особам, які брали участь у справі, на їхню вимогу не пізніше п'яти днів з дня проголошення рішення.

3. Особам, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні, копії судового рішення надсилаються протягом п'яти днів з дня проголошення рішення рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

4. Копії судових рішень повторно видаються за заявою особи за плату у розмірі, встановленому законодавством.



Коментар:

Відповідно до ст. 27 ЦПК особи, які беруть участь в справі, мають право одержувати копії рішень і ухвал суду.

Особам, що брали участь в справі, копії судового рішення видаються на їх вимогу не пізніше п'яти днів з дня проголошення рішення. Особам, які брали участь в справі, але не були присутніми в судовому засіданні, копії судового рішення надсилаються протягом п'яти днів з дня проголошення рішення ре-комендованим листом з повідомленням про вручення.

Копії рішень повинні бути підписані і скріплені гербовою печаткою. У тих випадках, коли рішення не набрало законної сили, про це повинно бути вказано на копії, яка видається. Якщо копія викладена на декількох листах, вона повинна бути прошнурована і скріплена підписом працівника апарату суду і печаткою суду з вказівкою кількості зшитих листів. До копії судового рішення, до якого внесені зміни, обов'язково додається копія ухвали суду апеляційної (касаційної) інстанції, якою судове рішення змінене. Видача копій судових рішень, що не відповідають вказаним вимогам, забороняється. Особа, яка отримала копію рішення, повинна розписатися в її отриманні. У разі направлення копії рішення поштою про це указується в справі і у відповідному журналі — Інструкція з діловодства в місцевому загальному суді від 27.06.2006 р. № 68.

Копії судових рішень повторно видаються за заявою особи за плату в розмірі, встановленому законодавством. Такий розмір встановлений пп. и) п. 1 ст. З Декрету КМУ «Про державне мито» і складає 0,03 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян за кожний аркуш копії.


Получите за 15 минут консультацию юриста!