В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. У заяві до суду про визнання втраченого цінного папера на пред'явника або векселя недійсним та відновлення прав на них повинно бути зазначено:

1) ім'я і місце проживання заявника, найменування та місцезнаходження юридичної особи-заявника;

2) обставини, за яких втрачено цінний папір на пред'явника або вексель;

3) повну і точну назву емітента втраченого цінного папера на пред'явника і його реквізити, а для векселя — вид, номер бланка, суму векселя, дату і місце складання, строк та місце платежу, найменування векселедавця та інших, відомих заявнику, зобов'язаних за векселем осіб, а також першого вексе- ледержа теля.



Коментар:

Справи про відновлення прав за втраченими цінними паперами на пред'явника підсудні і розглядаються судом за місцем знаходження емітента цінного папера на пред'явника або за місцем платежу векселя. Заява, з якою заінтересована особа звертається до суду, подається з дотриманням загальних вимог, пе-редбачених ст. 119 ЦПК, а також спеціальних вимог, зазначених у статті, що ко-ментується.

Відповідно до статті, що коментується, в заяві повинно бути зазначено: прізвище, ім'я та по батькові заявника; його місце проживання; найменування та місцезнаходження юридичної особи-заявника, обставини, за яких втрачено цінний папір на пред'явника або вексель; назву установи, яка видала цінний папір, і характерні ознаки втраченого цінного папера; повну і точну назву емітента втраченого цінного папера на пред'явника і його реквізити, а для векселя — вид, номер бланка, суму векселя, дату і місце складання, строк та місце платежу, найменування векселедавця та інших, відомих заявнику, зобов'язаних за векселем осіб, а також першого векселедержателя.

Заявником у цих справах є особа, яка вважає себе власником цінного папера на пред'явника, який було втрачено або який втратив ознаки платоспроможності.


Получите за 15 минут консультацию юриста!