В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. За результатами розгляду справи суд ухвалює рішення про визнання втраченого цінного папера на пред'явника або векселя недійсним або про відмову в задоволенні заявленої вимоги. Рішення про визнання втраченого цінного папера на пред'явника або векселя недійсним є підставою для видачі заявникові цінного папера на пред'явника замість визнаного недійсним або проведення визначених ним операцій; для здійснення платежу за векселем або для видачі заявникові векселя замість визнаного недійсним та для відновлення зобов'язаними за векселем особами передавальних написів.

2. Рішення суду про визнання недійсним втраченого цінного папера на пред'явника або векселя публікується в порядку, встановленому частиною другою статті 263 цього Кодексу.



Коментар:

Відповідно до ч. 1 статті, що коментується, розглянувши справу, суд ухвалює рішення, в якому зазначає, що втрачений цінний папір на пред'явника або вексель є недійсними. Рішення суду про визнання цінного папера на пред'явника або векселя є підставою для видачі заявнику цінного папера на пред'явника замість визнаного недійсним або проведення визначених ним операцій; для здійснення платежу за векселями або для видачі заявнику векселя замість визнаного недійсним і для відновлення зобов'язаною за векселем особою передавальних написів.

Відповідно до ч. 2 статті, що коментується, рішення суду про визнання не-дійсним втраченого цінного папера на пред'явника або векселя публікується в порядку, встановленому ч. 2 ст. 263 ЦПК, тобто публікація робиться за рахунок заявника в місцевій газеті за місцем знаходження емітента цінного папера або за місцем платежу векселя, а також в одному з офіційних друкованих видань.


Получите за 15 минут консультацию юриста!