В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Апеляційний суд ухвалює рішення та постановляє ухвалу за правилами статті 19 і глави 7 розділу III цього Кодексу з винятками і доповненнями, зазначеними у статтях 314—316 цього Кодексу.

2. Рішення апеляційного суду оформлюється суддею-доповідачем і підписується всім складом суду, який розглядав справу.



Коментар:

Заключною частиною стадії перегляду рішень та ухвал суду першої інстанції, які не набрали чинності, в апеляційному порядку є ухвалення і проголошення судового рішення та ухвали. Апеляційний суд приймає рішення та постановляє ухвали колегією у складі трьох суддів (див. коментар до ч. З ст. 18 ЦПК, ст. 19 ЦПК, і до ст. 209 ЦПК). Питання, які виникають під час розгляду справи колегією суддів, вирішуються більшістю голосів суддів. Головуючий голосує останнім. Під час ухвалення рішення по кожному питанню ніхто із суддів не має права утримуватись від голосування і підписання рішення або ухвали. Суддя, не згодний з рішенням, може письмово викласти свою особливу думку. Цей документ не оприлюднюється в судовому засіданні, а долучається до справи і відкритий для ознайомлення.

Відповідно до ч. 2 статті, що коментується, рішення апеляційного суду оформлюється суддею-доповідачем і підписується всім складом суду, який розглядав справу.


Получите за 15 минут консультацию юриста!