В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Якщо апеляційні скарги на рішення або ухвалу суду першої інстанції були подані в установлені цим Кодексом строки, але надійшли до суду після закінчення апеляційного розгляду справи або коли строки на подання апеляційної скарги у зв'язку з пропущенням їх з поважних причин були поновлені або продовжені і особа, яка подала апеляційну скаргу, не була присутня під час розгляду справи, апеляційний суд розглядає цю скаргу за правилами цієї глави.

2. Залежно від обґрунтованості скарги, зазначеної в частині першій цієї статті, суд ухвалює рішення або постановляє ухвалу відповідно до статті 307 цього Кодексу. При цьому за наявності підстав може бути скасовано рішення або ухвалу апеляційного суду.



Коментар:

Відповідно до ч. 1 статті, що коментується, якщо апеляційні скарги на рішення або ухвалу суду першої інстанції були подані в установлені ЦПК строки, але надійшли до суду після закінчення апеляційного розгляду справи або коли строки на подання апеляційної скарги у зв'язку з пропущенням їх з поважних причин були поновлені або продовжені і особа, яка подала апе-ляційну скаргу, не була присутня під час розгляду справи, апеляційний суд розглядає цю скаргу за правилами розділу 5 глави 1 ЦПК.

Відповідно до ч. 2 статті, що коментується, залежно від обґрунтованості скарги, зазначеної в частині першій цієї статті, суд ухвалює рішення або по-становляє ухвалу відповідно до ст. 307 ЦПК. При цьому за наявності підстав може бути скасовано рішення або ухвалу апеляційного суду.

Таким чином, із змісту ч. 2 статті, що коментується, випливає, що судова колегія апеляційного суду може скасувати власне рішення або ухвалу.


Получите за 15 минут консультацию юриста!