В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Касаційна скарга може бути подана протягом двох місяців з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду.

2. У разі пропущення строку, встановленого частиною першою цієї статті, з причин, визнаних поважними, суддя касаційної інстанції за заявою особи, яка подала скаргу, може поновити цей строк.

3. Касаційна скарга, подана після закінчення строку на касаційне оскарження, повертається особі, яка її подала, якщо вона не порушує питання про поновлення цього строку, а також коли у поновленні строку відмовлено.

4. Питання про поновлення строку на касаційне оскарження і про повернення касаційної скарги вирішується суддею-доповідачем, про що постановляється відповідна ухвала (ч. 2, 3,4 ст. 325 в редакції Закону України від 16 березня 2006 р. «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо касаційного провадження») .



Коментар:

Відповідно до ч. 1 статті, що коментується, касаційна скарга може бути по-дана протягом двох місяців з дня набрання законної сили рішенням (ухвалою) апеляційного суду.

Відповідно до ч. 2 статті, що коментується, у разі пропущення строку, встановленого частиною першою цієї статті, з причин, визнаних поважними, суддя касаційної інстанції за заявою особи, яка подала скаргу, може поновити цей строк.

Відповідно до с ч. З статті, що коментується, касаційна скарга, подана після закінчення строку на касаційне оскарження, повертається особі, яка її подала, якщо вона не порушує питання про поновлення цього строку, а також коли у поновленні строку відмовлено.

Відповідно до ч. 4 статті, що коментується, питання про поновлення строку на касаційне оскарження і про повернення касаційної скарги вирішуються суд- дею-доповідачеді, про що постановляється відповідна ухвала (ст. 325 ЦПК у редакції Закону України від 16 березня 2006 р. «Про внесення змін до Цивіль-ного процесуального кодексу України щодо касаційного провадження»)1.


Получите за 15 минут консультацию юриста!