В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Якщо касаційну скаргу на судове рішення було подано в установлені цим Кодексом строки, але вона надійшла до суду касаційної інстанції після закінчення касаційного розгляду справи або коли строки на подання касаційної скарги у зв'язку з пропущенням їх з поважних причин було поновлено або продовжено і особа, яка подала касаційну скаргу, не була присутня під час розгляду справи, суд касаційної інстанції розглядає таку скаргу за правилами, встановленими цією главою.

2. Залежно від обґрунтованості зазначеної в частині першій цієї статті скарги суд постановляє ухвалу або ухвалює рішення відповідно до статей 345 і 346 цього Кодексу. При цьому за наявності підстав може бути скасовано ухвалу або рішення суду касаційної інстанції (ч. 2 ст. 348 в редакції Закону України від 16 березня 2006 р. «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України щодо касаційного провадження»)1.



Коментар:

Відповідно до ч. 1 статті, що коментується, якщо касаційну скаргу на судове рішення було подано в установлені ЦПК строки, але вона надійшла до суду касаційної інстанції після закінчення касаційного розгляду справи або коли строки на подання касаційної скарги у зв'язку з пропущенням їх з поважних причин було поновлено або продовжено і особа, яка подала касаційну скаргу, не була присутня під час розгляду справи, суд касаційної інстанції розглядає таку скаргу за правилами, встановленими главою 2 розділу V ЦПК.

Відповідно до ч. 2 статті, що коментується, залежно від обґрунтованості зазначеної в ч. 1 ст. 348 ЦПК скарги суд постановляє ухвалу або ухвалює рішення відповідно до статей 345 і 346 ЦПК, ч. 2 ст. 348 ЦПК (у редакції За-кону України від 16 березня 2006 р. «Про внесення змін до Цивільного про-цесуального кодексу України щодо касаційного провадження»2). При цьому за наявності підстав суд касаційної інстанції, тобто судова палата у цивільних справах Верховного Суду України, може скасувати ухвалу або рішення суду касаційної інстанції.


Получите за 15 минут консультацию юриста!