В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Судові витрати, пов'язані з розглядом скарги, покладаються судом на заявника, якщо було постановлено рішення про відмову в задоволенні його скарги, або на відділ державної виконавчої служби, якщо було постановлено ухвалу про задоволення скарги заявника.



Коментар:

У статті, що коментується, встановлено порядок розподілу витрат, пов'язаних з розглядом скарги на рішення, дії чи бездіяльність державного виконавця або іншої посадової особи державної виконавчої служби.

Розподіл витрат, пов'язаних з розглядом скарги відповідає загальним пра-вилам розподілу судових витрат між сторонами, встановленим у ст. 88 ЦПК (див. коментар до неї).

Усі судові витрати, пов'язані з розглядом скарги, покладаються судом на заявника, у разі якщо судом було ухвалено рішення про відмову в задоволенні його скарги, або на відділ державної виконавчої служби. У разі ж постановлення судом ухвали про задоволення скарги заявника всі витрати суд покладає на відповідний відділ державної виконавчої служби.

Види судових витрат установлені в ст. 79 ЦПК (див. коментар до неї).


Получите за 15 минут консультацию юриста!