В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Ухвала про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду або про відмову у задоволенні клопотання з цього питання може бути оскаржена у порядку і строки, передбачені цим Кодексом.



Коментар:

Аналіз змісту статті, що коментується, свідчить про те, що вона має від-сильний характер.

За загальним правилом, установленим у статтях 292, 324, 353 ЦПК, право апеляційного, касаційного оскарження, а також право оскарження до Верховного Суду України рішення у зв'язку з винятковими обставинами належить сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, а також особам, які не беруть участі у справі, якщо суд вирішив питання про їх права та обов'язки. Тому, якщо стягувач, боржник або інші заінтересовані особи не задоволені ухвалою, яка постановлена судом за результатами розгляду клопотання про надання дозволу на примусове виконання рішення іноземного суду, то на підставі ст. 397 ЦПК вони мають право його оскаржити в апеляційному порядку за правилами, встановленими в ч. 2 ст. 294 ЦПК, оскільки така ухвала є єдиним процесуальним документом, постановленим судом за результатами розгляду клопотання.


Получите за 15 минут консультацию юриста!