В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. При розгляді справи суд використовує ту частину провадження, що збереглася, документи, видані зі справи фізичним чи юридичним особам до втрати провадження, копи цих документів, Інші довідки, папери, відомості, що стосуються справи, виконавчого провадження.

2. Суд може допитати як свідків осіб, які були присутніми під час вчинення процесуальних дій, осіб (їх представників), які брали участь у справі, а в необхідних випадках — осіб, які входили до складу суду, що розглядав справу, з якої втрачено провадження, а також осіб, які виконували судове рішення.



Коментар:

В частині першій статті, що коментується, не міститься будь-яких вказівок на спеціальні правила розгляду судом заяви про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі, тому слід застосовувати норми про загальні правила цивільного судочинства, встановлені для розгляду справ позовного провадження (глава 4 розділу З ЦПК), з урахування особливостей, передбачених нормами розділу 9 ЦПК.

При розгляді справи про відновлення втраченого судового провадження, суд може витребувати будь-які докази, зокрема документи, які мають відношення до справи і представлені сторонами та іншими особами, які брали участь у справі. Суд також використовує частину провадження, що збереглася, документи, видані із справи фізичним або юридичним особам до втрати провадження, копії цих документів, інші довідки, папери, відомості, які стосуються справи, виконавчого провадження.

В якості свідків суд може допросити осіб, які були присутні при здійсненні процесуальних дій, осіб (їх представників), які брали участь у справі, а в необхідних випадках — осіб, які входили до складу суду, що розглядав справу, з якої втрачено провадження, а також осіб, які виконували судове рішення.


Получите за 15 минут консультацию юриста!