В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Сьогодні взяти кредит або відкрити вклад — не складно. Але у відносинах з банківською організацією громадянин потрапляє у невигідне для себе положення, тому що підписує договір, складений кредитором. Часу на обдумування умов угоди дається мінімум, причини звернення за захистом інтересів з'являються вже після його підписання.

Спори з банками – поширене явище. Для правильної та своєчасної захисту інтересів потрібні знання законів і судової практики. Без допомоги юриста виграти судовий розгляд з кредитною організацією не вийде.

Адвокати сайту допоможуть вам:

Дізнатися, куди звернутися у разі порушення банком закону.

Зрозуміти, як скласти претензію та позов до суду.

Визначити, які докази зібрати для благополучного вирішення спору в суді.

ЩО РОБИТИ ПРИ ВИНИКНЕННІ СПОРУ З БАНКОМ? ТОП 5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО ПРОФЕСІОНАЛА

Юридична консультація на сайтi – спосіб дізнатися, як захистити себе при зловживанні з боку кредитної організації, не виходячи з дому. Грамотні юристи дадуть відповідь на наступні питання:

1. В яких випадках доведеться судитися з банком?

Закон детально регламентує процедуру визначення суми споживчого кредиту та зобов'язує банк вказувати її на першій сторінці договору, виділяючи квадратної рамкою. Якщо кредитна організація завищила розмір відсотків, або неправильно оформила договір позики, доведеться звертатися до суду. Крім цього, ви вправі звернутися за судової захистом інтересів, якщо:

Кредитор забороняє дострокове повернення суми позики і відсотків за кредит.

Банківські співробітники не законно передали персональні дані клієнта.

Позичальник неправильно нарахував відсотки за договором.

Кредитна організація не видає інформацію про залишок боргу, або вимагає плату за її надання.

Банківська організація нав'язує додаткові платні послуги – страхування життя і здоров'я, відкриття розрахункового рахунку.

Юрист пояснить вам, коли банк порушує правила кредитування фізичних осіб і в яких випадках має відстоювати права в суді. Ці знання допоможуть захистити свої інтереси і близьких людей, якщо без судового втручання не обійтися.

2. Потрібно досудове врегулювання спірних ситуацій?

Як встановлює Закон, позовні заяви до кредитної організації подаються за законодавством України про захист прав споживачів. Законом не встановлено обов'язкове написання претензії до компанії, яка порушує права громадянина при наданні послуги. Але претензійний порядок врегулювання спору з банком допомагає не витрачати час і нерви на судовий розгляд конфлікту.

Юрист розповість вам, коли краще написати претензію, а коли звертатися до суду без цього дії. Такі знання допоможуть вам скоротити час вирішення конфліктів при оформленні кредиту.

3. Який орган розглядає спори з банками?

Законом визначено, що розгляд спору з банком відбувається:

У світового судді, якщо розмір позову не перевищує п'ятдесят тисяч рублів.

У районному суді, при позовних вимогах на суму від п'ятдесяти до однієї тисячі.

Крім цього Закон встановлює право вибору територіальної підсудності. Споживач має право ініціювати відкриття судового розгляду в суді за місцем:

Розташування або проживання відповідача.

Перебування або проживання позивача.

Укладення або виконання кредитного договору.

Знаходження філії або представництва компанії, якщо спір виник з відділенням кредитної організації.

Законодавчо не заборонено передавати розгляд конфлікту третейським судам. Але укладення угоди про це відбувається тільки після виникнення підстав для звернення в суд.

Адвокат розповість, в яку судову інстанцію звернутися за захистом власних інтересів при суперечці з банківською організацією. Це допоможе вам уникнути негативних наслідків невірного визначення підвідомчості і підсудності спору за кредитом.

4. Як оформити позовну заяву?

Закон визначає вимоги до позовної заяви до суду.

У позові варто вказати:

Суд, до якого вона подається.

Особисті дані заявника.

Назва і місцезнаходження відповідача.

Підстави порушення прав позичальника.

Обставини, які доводять ці порушення.

Сума вимог, якщо позов підлягає оцінці.

Перелік документів, прикладених до заяви.

Крім правильного оформлення, до позову потрібно додати:

Копії заяви за кількістю відповідачів і зацікавлених осіб.

Довіреність, якщо заява подається представником.

Докази обставин, на які посилається позичальник за кредитом.

Як вказує процесуальне законодавство, відсутність у позові цих відомостей веде до його залишенню без руху, що збільшує час судової тяганини.

Юридична допомога допоможе уникнути негативних наслідків неправильного оформлення звернення до суду і скоротити часові витрати на суперечки з банком.

5. Чи можна оскаржити відмову у видачі кредиту?

Відповідно до закону дозволяється кредитору відмовити у видачі позики, якщо він встановить, що позичальник не поверне його у встановлений термін. При впевненості у можливості повернути кредит, ви маєте право оскаржити таке дію банку. Адвокат розповість, як діяти, якщо вам незаконно відмовили в укладенні договору позики, які папери зібрати на доказ порушення майнових інтересів людини, який вирішив взяти кредит. Ці знання допоможуть вам захистити майнові інтереси себе і близьких і заощадити час на судових розглядах, якщо у вас немає права звернутися за захистом до суду.

Переваги звернення до юристів сайту

Регулювання відносин кредитора і позичальника відбувається за допомогою законів та договору. Для захисту прав при оформленні споживчого кредиту потрібно вивчення умов конкретної угоди. Юристи порталу ознайомляться з договором, і допоможуть вам захистити свої майнові інтереси, а також інтереси близьких родичів, якщо банк зловживає правами, наданими йому законом.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!