В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Купівля-продаж житла – складний процес, що вимагає знань законодавства України. Якщо належить покупка частки в квартирі, то без юридичних знань не обійтися.

Адвокат допоможе дізнатися:

Можна розпорядитися частиною житлоплощі.

Як відбувається оформлення угоди з частковою нерухомістю?

Які папери потрібні для реєстрації часткових майнових прав?

Відповіді на питання придбання частини житлового приміщення допоможуть правильно оформити договір, і уникнути проблем, які виникають при порушенні процесу розпорядження спільним майном.

5 ПРИЧИН ВИКУПУ ПАЙОВОЇ МАЙНА

1. Викуп частки в квартирі

За законом розпорядитися частковою власністю можуть або власники разом або один учасник, але при дотриманні умов, які встановлює для таких випадків закон.

В ході бесіди з професіоналом ви дізнаєтеся, як відбувається покупка частки в квартирі, що допоможе вам уникнути проблем, що виникають при оформленні частини прав на житло, що купується.

2. Кому належить перевага на право викупу?

Згідно із законом, якщо один учасник часткового володіння продає частину своїх прав, то інші власники володіють перевагою при придбанні цієї частки на тих умовах, які встановлені для сторонніх людей.

Спеціаліст по праву пояснить, як правильно оформляється повідомлення інших учасників пайового майна і відмову від викупу частки квартири співвласниками прав на неї. Це дозволить зрозуміти, скільки часу оформлюється придбання часткового права володіння житлом.

3. Як обійтися без отримання відмов сусідів про викуп часток?

Закон визначає правило про перевагу власників при вирішенні учасника спільного володіння продати або обміняти права, які йому належать.

Якщо відбувається безоплатна передача частки, отримувати відмови співвласників нерухомості не потрібно. Професіонал розповість вам, якою угодою оформити перехід часткового права, щоб не попереджати учасників спільного володіння про його відчуження.

Такі знання допоможуть знайти підходящий варіант отримання прав на житло, і прискорити процедуру оформлення документів.

4. Продаж житла без урахування думки співвласників

Закон передбачає два випадки, коли придбання частки в квартирі відбувається без попередження співвласників:

Якщо квартира продається з торгів, і виручені гроші йдуть стягнення боргу учасника часткової нерухомості.

Якщо власник приміщення, яке збудоване на земельній ділянці, продає частину права на цю землю.

Юридична консультація допоможе дізнатися про правила викупу житла з торгів, та про оформленні цієї процедури, завдяки чому ви захистите себе від наслідків невірного оформлення прав на житлове приміщення.

5. Негативні наслідки покупки квартири у частковому володінні

Законодавчо встановлено право співвласників спільної нерухомості, визнати угоду учасника часткової власності недійсною, перевести права покупця на себе протягом трьох місяців після підписання договору, якщо порушено правило про переважне право купівлі.

Юрист пояснить, як перевірити дотримання усіх умов законного придбання часткового володіння житлом, і убезпечити від судових процесів при оскарження процедури купівлі частки в квартирі.

Це допоможе вам захистити майнові інтереси, і позбавить від негативних наслідків порушення закону.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРОФЕСІОНАЛІВ САЙТУ

Придбання частки в квартирі – справа, яка потребує знань чинного законодавства та навичок правової роботи.

Співробітники сайту допоможуть вам вирішити складні питання викупу частини прав на житлове приміщення. Забезпечити законність проведеної операції з нерухомістю. Убезпечити себе від негативних наслідків невірного оформлення процедури отримання у володіння, користування і розпорядження часткових прав на житло.


Получите за 15 минут консультацию юриста!