В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Купівля житла на стадії будівництва — це вигідне вкладення грошей. Витрати значно менші, ніж при купівлі житла у введеному в експлуатацію будинку. Вагомий плюс — нову квартиру облаштовують, як завгодно, все залежить від смаку і можливостей.

На будівництво оформляється договір за Законом про участь у пайовому будівництві (далі — "Закон"). Будівельна компанія не виконує свої зобов'язання? Юридична консультація з нерухомості допоможе вирішити суперечки з забудовниками. На сайті надаються платні і безкоштовні відповіді. Грамотний відповідь дається в обох випадках.

Платна консультація вигідніше:

повноцінний аналіз питання;

комплексний відповідь;

оперативність надання інформації.

6 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТА ПО СПОРАХ З ЗАБУДОВНИКАМИ

1. Юридичний супровід участі в пайовому будівництві.

Договір захищає інтереси пайовика. Тому важливо доручити його складання кваліфікованого юриста. Прописуємо в договорі:

площа квартири, скільки кімнат, розташування в будинку, наявність обробки;

коли здається будинок, до дольщику переходить право власності;

вартість або порядок розрахунків;

гарантійний термін на роботу. Не можна зняти відповідальність з будівельної компанії;

санкції за порушення термінів.

Не поспішайте ставити підпис під договором. Ви встигнете підписати і після правової консультації. Адвокат попередить про ризики, а ви вирішите, чи варто підписувати запропонований договір, щоб не виникли в наслідок спори з забудовниками.

2. Юрист захистить інтереси пайовика, якщо терміни здачі будинку порушені.

Забудовник передає квартиру в затверджений сторонами термін. Якщо житло не передали вчасно? Будівельна компанія несе відповідальність за порушення договору та можливий суд з забудовником.

Юрист змусить відповісти недбайливих будівельників:

Встановлює, чи є відповідальність будівельної компанії за договором. Відповідальності немає? Будівельна компанія все одно повинна нести зобов'язання.

Вважає штрафні санкції. Суди погоджуються присудити штрафи в розмірі, заявленому учасниками будівництва. Пайовики отримують пристойні компенсації, тому юрист по спорах з забудовниками часто виграє справи.

Стягує збитки. Ви змушені знімати квартиру, тому що будинок не зданий в строк? Юрист збере докази, доведе витрати в суді, стягне збитки.

Стягує моральну шкоду. Згідно Пленуму Верховного Суду від 28.06.2012 №17 порушення прав покупця дає підстави стягнути суму морального збитку.

3. Ведення спорів з забудовником у суді.

Судові спори з забудовником – складна категорія справ. Участь у справі професіонала підвищить шанси на успіх.

Адвокат збирає докази: договір, листування з забудовником, квитанції про оплату, акти приймання. Складає позовну заяву, обґрунтовує вимоги, готує тактику захисту. Веде судові спори з забудовниками в суді.

У разі позитивного рішення, стягуємо з забудовника витрати на представника повертаємо гроші клієнту (ч. 1 ст. 98 Цивільно-процесуального кодексу).

4. Допомога у визнанні права власності на об'єкт будівництва.

Якщо не отримали свідоцтво у звичайному порядку, визнається право через суд:

формулюємо суть позовних вимог;

складаємо позов, готуємо докази, представляємо клієнта в суді;

реєструємо право власності.

5. Були виявлені дефекти в прийнятій квартирі?

Якщо виявлено недоліки у новій квартирі - не турбуйтеся, на сайті підкажуть, як вирішити суперечки з забудовниками. Не затягуйте звернення до юриста. Вимагати усунути недоліки можна тільки в межах строку гарантії.

Адвокат аналізує дефекти, пише претензію забудовнику. Не влаштував відповідь будівельної компанії? Юрист збере докази, захистить клієнта у спорі з забудовником. Для представлення інтересів власника житла знадобляться акти огляду, фотографії проблемних ділянок у квартирі, листування з будівельною компанією. Чеки, що підтверджують витрати - докладаємо, якщо ви оплачували роботи по усуненню дефектів.

Коли йде суд з забудовником, провідну роль відіграє висновок експертів. Якщо експертиза підтвердить, що порушені норми і правила будівництва — справа вирішиться на користь пайовика (Апеляційне визначення Московського гір. суду від 26.11.2014

Суд з забудовником може і відмовити у вимогах, якщо вина в дефектах не підтвердиться. Тому радимо звернутися за допомогою до юристів при прийманні об'єкта. Фахівець правильно складе акт приймання. Якщо будуть виявлені дефекти, докладно пропише їх в акті. Будівельної компанії доведеться усувати недоробки.

Судові спори з забудовниками допоможе вирішити сайт. Фахівці оцінять ситуацію, зроблять аналіз і представлять оптимальний варіант вирішення проблеми.

6. Подати в суд на забудовника.

Кваліфікована юридична підтримка у конфліктах із забудовниками – спосіб вирівняти сили між нерівними сторонами договору пайової участі у будівництві. Громадяни в таких угодах знаходяться в менш захищеному становищі, ніж будівельна організація зі штатом грамотних адвокатів.

Суд із забудовником – складне і багатогранне справу. Звернувшись за допомогою портал, — ви отримаєте відповіді на усі свої питання абсолютно безкоштовно. А якщо ваша справа нестандартно і вимагає більшої участі юриста, на сайті передбачено платні послуги з повного ведення судового розгляду.

Співробітники сайту допоможуть:

Визначити судовий орган, який розгляне позов до будівельників.

Скласти заяву в суд або наглядові органи.

Зібрати докази недобросовісності будівельної компанії.

Довести порушення законів та умов угоди.

Простежити за виконанням приписів та судових рішень.

Завдяки допомозі грамотних юристів, що володіють досвідом вирішення конфліктів в будівельній сфері, ви зможете відстояти свої права, коли буде суд з забудовником та захистити майнові інтереси при купівлі житла.


Получите за 15 минут консультацию юриста!