В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

За законом розпорядитися власним майном має право сам власник, але зустрічаються ситуації, коли людина бажає здійснити операцію, але для нього це важко. Для таких випадків передбачена довіреність на нерухомість. Вона породжує правові наслідки, якщо правильно оформлена, тому без грамотного юриста — не обійтися.

Адвокати сайту допоможуть:

Зрозуміти, коли потрібна генеральна довіреність на нерухомість.

Визначити, як правильно оформити представництво в разі продажу нерухомості.

Дізнатися, які повноваження вказати в ній, щоб подарувати, віддати в оренду, або продати майно.

Визначити строк дії такого паперу.

5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТА З ОФОРМЛЕННЯ ДОВІРЕНОСТІ

Закон України закріплює правила передачі прав підпису при відчуженні нерухомості за дорученням або укладання договорів з нерухомим майном. Оформлення представництва містить нюансів, незнання яких призводить до негативних наслідків. Тому юридична консультація потрібна, щоб знайти відповіді на наступні питання:

1. Які повноваження передаються представнику?

Відповідно до закону можна письмово уповноважити людину на вчинення юридичних дій. Виділяють два види довірчої папери, які залежать від обсягу наданих прав:

Довіреність на оформлення нерухомості.

Документ, за яким передається і право продати нерухомість.

Юрист допоможе довірити права на придбання або відчуження житла, земельних ділянок, комерційних приміщень, якщо самостійно укласти угоду не виходить. Ці знання дозволять розібратися, які повноваження і коли передавати представнику, щоб уникнути обману і порушення законів.

2. Який термін діє довірча папір?

За законом права представника діють до кінця строку, який вказаний в довірчому документі. Якщо цей строк не встановлений, то довіреність на купівлю-продаж діє один рік з моменту складання.

Але документ, в якому немає дати оформлення – не дійсний. Адвокат розповість, який термін повноважень повіреного особи в кожному конкретному випадку. Це допоможе встановлювати, наскільки законні дії третьої особи, якщо укладається договір купівлі-продажу нерухомого майна.

3. Коли потрібна нотаріальна довіреність?

Відповідно до закону нотаріального посвідчення потребує:

Оформлення представництва для здійснення операцій, які обов'язково посвідчувати у нотаріуса.

Довіреність, яка дозволяє реєстрацію нерухомості або розпорядження зареєстрованими в державних реєстрах правами на неї.

Законодавчо дозволено використовувати посвідчення папери посадовими особами, які не виконують нотаріальних функцій, але прирівняні до нотаріуса у встановлених законом випадках. Юрист розповість, де і як отримати нотаріальне підтвердження повноважень представника. Такі знання допоможуть уникнути проблем з порушенням процедури укладання договорів з нерухомим майном.

4. Як припинити дію довіреності на продаж нерухомості?

За законом довірені представнику повноваження припиняються у разі:

Закінчення терміну дії документа, що став підставою виникнення.

Їх скасування людиною, оформили представництво.

Відмови представника від здійснення дій.

Смерті особи, яка передала повноваження розпорядження і володіння нерухомим майном.

Смерть представника.

Введення банкрутства відносно одного боку довірчих відносин.

Адвокат пояснить ситуації і обставини, які припинять оформлене представництво. Це дозволить визначити, з якого часу неможлива продаж майна без прав власника.

5. Скільки коштує узаконити права представника?

Представництво оформляється в кожній юридичній конторі. Ціна цієї дії залежить від регіону, де розташована організація, і обсягу повноважень представника.

Не варто забувати і про нотаріальне посвідчення. Закон встановлює, що за проставлення нотаріального напису на документі, якщо вона обов'язкова, нотаріус стягує плату. Вона дорівнює державне мито за податковим законодавством.

Адвокат підкаже, у скільки обійдеться довіреність на купівлю нерухомості. Ця інформація вбереже вас від незапланованих витрат при оформленні майна через представника.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ЗА ДОПОМОГОЮ НА САЙТ

Правильне оформлення паперів для представлення інтересів — захист від порушення процедури отримання або відчуження майна. В цьому процесі не обійтися без знань законів.

Звернувшись до юристів сайту — отримаєте грамотні поради, не виходячи з дому. Знання дозволить не витрачати час і гроші на пошук реальних юридичних компаній. Ми працюємо в режимі онлайн для зручності наших клієнтів.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!