В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Закон дозволяє довіряти третім особам оформлення угод, отримання довідок, допомог, зарплат. Можна скласти і довіреність на спадщину, отримавши за допомогою представника майно, яке дісталося після смерті близького родича. Але її правильне оформлення без юридичних знань — неможливо, тому в такому питанні варто звернутися до професіонала.

ОФОРМЛЕННЯ СПАДКОВИХ ПРАВ ЗА ДОВІРЕНІСТЮ – 3 ПИТАННЯ ДО АДВОКАТА

Придбання успадкованого майна – процес копіткий і тривалий, і трапляється, що на нього немає ні часу, ні бажання. У такій ситуації доручення на ведення спадкових справ третій особі – це рішення проблеми. Грамотний юрист сайту відповість на наступні питання:

1. Коли представник діє без документального підтвердження правомочності?

Закон передбачає право спадкоємця отримати майно після смерті близьких родичів шляхом представництва, але довіреність на прийняття спадщини повинна вказувати на це повноваження.

Законні представники не потребують паперовому встановлення прав. Адвокат розкаже, в яких ситуаціях обійтися без спадкової папери, а коли складання документа обов'язково. Ці знання допоможуть вам захистити майнові права дітей та недієздатних родичів.

2. Потрібно нотаріальне посвідчення правочинів повіреного?

Відповідно до закону нотаріальна довіреність використовується у двох випадках:

Якщо для угоди передбачена нотаріальна форма її укладення.

Якщо права на об'єкти підлягають реєстрації в державних реєстрах.

Придбання спадкових прав відбувається в нотаріальній конторі, і тому довіреність на спадщину варто нотаріально посвідчити. Юрист пояснить, чому оформлення представництва обов'язково зафіксувати в нотаріаті. Це допоможе уникнути порушення законної процедури отримання успадкованого майна.

3. Які повноваження передає довіреність на отримання спадщини?

Законодавчо закріплені випадки придбання власності після смерті родичів за допомогою третіх осіб, але закон вимагає зазначення конкретних правомочностей у довірчій папері.

Якщо мова йде про відкриття, оформлення або відмову від отримання майнових прав спадкодавця, то кожне з цих правомочностей закріплюється на папері.

Професійна консультація юристів дозволить вам дізнатися, яким чином закріплюються в документі права сторін спадкових відносин, щоб вони тягли за собою юридичні наслідки. Така інформація допоможе вам законними способами одержати права спадкування.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ НА САЙТ 

У тих ситуаціях, коли закон встановлює правило про зазначення в довірчій папері конкретних повноважень представника, скласти документ без допомоги юриста — складно.

Її невірне оформлення і відсутність в ній прав повіреного — ускладнять або зроблять неможливим отримання спадщини. Співробітники порталу допоможуть наділити повноваженнями представника, вчасно вступити в права спадкування.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!