В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Коли потрібно подати (забрати) документацію в державні органи, доведеться підготуватися витратити в чергах час і нерви. Але довіреність на отримання документів дозволить уникнути тимчасових витрат. Оформлення такого паперу вимагає знання законів, тому в цій справі варто звернутися до професіонала.

Юристи сайту підкажуть:

Коли оформлюється довіреність на подання та отримання документів.

Як правильно підтвердити повноваження представника.

Які документи потрібні для оформлення прав повіреного.

Які державні органи вимагають надання довірчої папери.

5 ПРИЧИН ЗВЕРНУТИСЯ ДО АДВОКАТА ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ДОВІРЕНОСТІ

Юридична консультація дозволить вам дізнатися наступні аспекти отримання довіреності при подачі паперової документації:

1. Ситуації, в яких потрібно оформити представництво

Законодавчо встановлено правило, за яким людина самостійно звертається до держави за здійсненням юридичної дії. Але закон говорить про заборону представництва лише у випадках, коли діяльність носить особистий характер.

Оформлення представництва нагоді:

Для фізичної особи, якщо йому не вдається самостійно отримати паперу (інвалідність, важка хвороба).

Для юридичної фірми, в кожному разі вилучення паперової документації людиною, не наділеним статутом товариства право діяти без довіреності.

Юрист пояснить вам, коли обов'язково підтвердження повноваження третьої особи, як звернутися в державну інстанцію з метою віддати або забрати папери. Ці знання допоможуть вам уникнути негативних наслідків порушення процедури оформлення довідок, свідоцтв, актів або перепусток.

2. Обставини, коли згодиться нотаріальне посвідчення представницьких повноважень

Закон встановлює, що посвідчити у нотаріуса доведеться:

Права представника, якщо здійснюється операція з нотаріальною формою укладення.

Папір, коли потрібно звернутися за державною реєстрацією права або при розпорядженні майном, яке підлягає обліку в спеціалізованих реєстрах.

Адвокат допоможе зрозуміти ситуації, коли потрібна нотаріальна довіреність на отримання документів, а в яких випадках варто обмежитися тільки за письмовою вказівкою переданих прав. Це дозволить дотримуватися процедуру звернення до держави та відстоювати права при перевищенні повноважень чиновниками.

3. Умови, за яких повноваження представника законні

Для законного характеру дій повіреного довіреність на право отримання документів повинна відповідати вимогам правових норм. Єдина умова, що спричиняє недійсність цього паперу – відсутність в ній дати складання. Забрати або віддати документацію не вийде, якщо незрозуміло, хто, кому і що довіряє.

Юрист допоможе вам правильно закріпити особисті дані сторін довірчих відносин і передаються повноваження, що дозволить без тяганини вчиняти юридичні дії через представника.

4. Процедура пред'явлення довірчої папери

Відповідно до закону пред'явити довіреність має право уявлений і представник. У першому випадку посадові особи мають право упевнитися в особистості людини, оформив довірчу папір. У ситуаціях, коли здачу документації проводить повірений, який самостійно підтверджує повноваження, він зобов'язаний надавати до державного органу паспорт. Адвокат розповість, яким чином відбувається повідомлення про представництво. Ці знання дозволять вам, без тимчасових витрат, забирати документацію від організації.

5. Передоручення прав повіреного

Закон дозволяє повіреному здійснювати довірені дії з допомогою третьої особи:

Якщо це передбачено в дорученні.

Якщо відбувається в силу обставин і необхідно для охорони інтересів особи, яку представляють людину.

Законодавчо закріплені: нотаріальне посвідчення передоручення, умова про термін його дії – він не перевищує час дії прав першого представника.

Заборонено передовіряти повноваження повірених, якщо довіреність видана людиною, укладеним під варту. Професійна консультація дозволить вам дізнатися про правила передоручення, що допоможе отримати документацію у випадках, коли людина не справляється з цим завданням.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРОФЕСІОНАЛІВ САЙТУ

Оформлення довіреності – складна справа, в якому не обійтися без професійної юридичної допомоги. Звернення до юристів дозволить вам зрозуміти, як забрати, або віддати паперову документацію при неможливості самостійного відвідування державних інстанцій і установ. Портал працює, щоб ви отримували юридичні знання, не виходячи з дому.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!