В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Законодавство України вимагає надання справжньої документації. Але в ситуаціях, коли такий папір подати не виходить, закон дозволяє передати державному органу завірену копію. Засвідчення копій документів означає встановлення точного відповідності початковим екземплярів. Щоб провести цю процедуру без затримок і перероблення, потрібні юридичні знання.

Адвокати сайту допоможуть дізнатися:

випадки, коли потрібно завірення копій документів у нотаріаті;

ситуації, в яких вміст дубліката посвідчується організацією;

реквізити посвідчувального напису;

вартість нотаріального або комерційного посвідчення.

ЯК ПРАВИЛЬНО ЗАСВІДЧИТИ ВІДПОВІДНІСТЬ ОРИГІНАЛУ? ТОП 4 ПИТАННЯ

Юридична консультація – спосіб отримати відповіді на питання про свідкування вірності копированных паперів.

1. Коли засвідчать відповідність копированного і початкового примірника?

Законодавчо встановлено ряд випадків, коли при відсутності справжніх паперів належить надати завірені копії. Так, до них відносяться ситуації:

Витребування документації податковими органами при проведенні перевірок.

Надання паперів в страхову компанію при настанні страхового випадку.

Підтвердження права на переважне участь у конкурсі щодо державних закупівель.

Інші, встановлені законом, випадки передачі документації державним органам.

Виділяють два способи засвідчити копії документа – за допомогою нотаріального напису, шляхом проставлення штампу та підпису посадової особи комерційної фірми. Необхідність використання конкретного варіанта визначається правовими нормами. Юрист розповість, коли знадобляться завірені копії документів, а в якому випадку вистачить звичайних откопированных примірників. Ці знання допоможуть скоротити час на збір документації і уникнути непотрібної тяганини при оформленні довідок, свідоцтв, дозволів. 

Також наші фахівці допоможуть вам провести посвідчення угод і договорів. Це досить популярна послуга.

2. Як посвідчити копію документа у нотаріуса?

Закон встановлює, що нотаріуси засвідчують вірність копированных екземплярів документації, яка складалася державними або муніципальними органами, комерційними фірмами, громадянами.

Для засвідчення копії працівники нотаріату перевіряють правильність оформлення дубльованого примірника, проставлення на ній реквізитів, підписів, печаток. Якщо відбувається перевірка вірності виписки, то потрібно встановити, що в ній відтворено частину тексту конкретної паперу.

При встановленні відповідності дубльованого і справжнього документа, нотаріус не закріплює своїм підписом законність його змісту або дійсність викладених у ньому фактів.

І не встановлює особу, повноваження, дієздатність людей і правоздатність комерційних компаній, тому оформляти довіреність на засвідчення копій документів не доведеться. Засвідчити вірність копії, зробленої з такою ж папери, дозволяється, тільки якщо на копійованому примірнику стоїть підпис нотаріуса. Адвокат пояснить процедуру копії посвідчення в нотаріальній конторі. Це дозволить уникнути затягування встановлення відповідності першотвору його скопіювати варіанту.

3. В якому порядку засвідчується відповідність откопированного примірники оригіналу і в організації?

Засвідчення копій документів нотаріусом – не єдиний варіант встановлення їх правильності. Засвідчити вірність откопированной папери можна і на підприємстві. Згідно із законом (Указ №9779-Х від 4 серпня 1983 року) це відбувається шляхом проставлення підпису керівника або уповноваженої посадової особи та печатки. Крім цього в ній проставляється дата посвідчення та відмітка про місцезнаходження первинного примірника. Не можна завірити в такому порядку:

Скопійовані листи з підчистками, приписками або неясним, розмитим текстом.

Кокументацию, надання копії якої за законом не потребує нотаріального посвідчення.

Юридична консультація допоможе дізнатися, які копії вимагають засвідчення посадовими особами комерційних структур, і порядок їх посвідчення. Ця інформація дозволить вам уникнути зловживань з боку керівництва підприємства і захистити особисті права, надані законом.

4. Скільки коштує проставити посвідчувальний напис?

Законодавчо не передбачена оплата засвідчення дубліката, якщо цю процедуру проводить посадова особа комерційної компанії. Але на відміну від цього правила, нотаріальне завірення копій документів носить платний характер.

Ціна такої дії складається з державного тарифу нотаріуса, встановленого законом. Його розмір дорівнює десять грн. за кожну сторінку яка завіряється папери. Крім цього нотаріуси часто накладають плату за надання юридичної інформації і надання додаткових послуг клієнту (копіювання, роздрук). Юрист розповість вам, яка ціна нотаріальних послуг з підтвердження вірності дубльованого варіанту документа. Це дозволить скоротити витрати на здійснення цієї процедури, захистити свої майнові права за необхідності оформлення паперів.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРОФЕСІОНАЛІВ САЙТУ

Отримати напис про вірність копированных довідок, свідоцтв, дозволів – складно і клопітно. Співробітники порталу допоможуть правильно оформити папери для звернення до державних і муніципальним властям, лікування, працевлаштування або навчання. Якщо вам потрібна довіреність на подання та отримання документів, ми і з цим зможемо вам допомогти!

Ми працюємо в онлайн-режимі для зручності своїх клієнтів, адже для отримання консультації не доведеться витрачати час на пошуки юридичних контор в реальності. Для нас важливо, тому з нами зручно.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!