В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Якщо людина не може самостійно здійснити встановлену законом юридичну дію (подати заяву, оформити розлучення), факт підписання відповідної заяви конкретною людиною засвідчується нотаріусом. Засвідчення справжності підпису – нотаріальна дія, яка вчиняється рідше, ніж посвідчення угод чи видача свідоцтва на спадщину, але пройти цю процедуру без допомоги грамотного юриста складно і клопітно.

Адвокати сайту розкажуть:

Коли варто підтвердити особистий розпис у нотаріальній конторі.

Які папери потрібні для цієї процедури.

Скільки коштує проставляння посвідчувального напису.

ЗАСВІДЧЕННЯ СПРАВЖНОСТІ ПІДПИСУ НА ДОКУМЕНТІ – 3 ПРИЧИНИ ЗВЕРНУТИСЯ ЗА ПРАВОВОЮ ДОПОМОГОЮ

Юридична консультація допоможе дізнатися аспекти нотаріального підтвердження проставлення розпису конкретною особою. Також наші юристи можуть допомогти оформити довіреність на нерухомість. 

1. Випадки, коли має засвідчити прізвище у нотаріуса

Цивільне законодавство встановлює ряд випадків, коли потрібно засвідчити факт підписання документа конкретною людиною. Найбільш розповсюджені наступні ситуації:

Подача двох заяв про реєстрацію шлюбу, якщо один з подружжя не виходить прийти в орган ЗАГСУ в час, призначений для оформлення паперів.

Звернення в податкові органи з заявою про реєстрацію юридичної особи або індивідуального підприємця, якщо папери направляються поштою.

При оформленні фактів вступу в спадкові права або відмови від спадщини шляхом поштового надіслання відповідної заяви.

Юрист розповість, коли потрібно звернутися в нотаріальну контору, якщо доведеться відправляти документацію в державні органи через відділення поштового зв'язку. Це допоможе вам уникнути відмов у вчиненні юридичних дій із-за порушення правил оформлення паперів.

2. Порядок нотаріального підтвердження підпису особи

Як встановлює закон, нотаріальне засвідчення справжності підпису – дія, в ході якого відбувається посвідчення факту її написання конкретною людиною. Законодавчо неприпустимо:

Засвідчити спільно з розписом обставини, зазначені в документі. Вони засвідчуються окремої візою нотаріуса.

Свідчити підписання заяв, довідок, звернень, зміст яких суперечить нормам права.

Засвідчувати підпис в документації, яка за змістом являє собою угоду. Така дія здійснюється лише за спеціальним вказівкою у законі.

Адвокат пояснить, при підписанні будь паперів дозволяється проставити посвідчувальний напис. Така інформація дозволить вам уникнути негативних наслідків невірного оформлення засвідчення розпису.

3. Документи, які потрібні для встановлення факту проставлення підпису конкретною особою

Наказ Міністерства Юстиції визначає, що при свідченні підпису нотаріус встановлює особу людини, яка підписує документацію. Якщо відбувається посвідчення підписання паперів юридичної особи, то додатково встановлюються повноваження, підписує їх особи. До них відносяться:

Довіреність.

Наказ про призначення (протокол загальних зборів про обрання) на конкретну посаду.

Свідоцтво про постановку організації на облік у податкових органах.

При посвідченні прізвища особи, яка самостійно не в силах розписатися (через тілесних недоліків або хвороби) нотаріус встановлює особу і дієздатність обох – підписує документ людини, і того, за якого розписуються. Юридична консультація допоможе дізнатися, які документи знадобляться при нотаріальному засвідченні факту проставлення розпису конкретною людиною. Це дозволить вам уникнути порушення процедури посвідчення автентичності розпису.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРОФЕСІОНАЛІВ САЙТУ

Засвідчити фактичне підписання паперу людиною без юридичних знань складно. Допомога грамотних співробітників порталу – спосіб прискорити цю процедуру, і уникнути проблем із-за її порушення. Ми працюємо в онлайн-режимі, що дозволить вам отримати консультацію у зручний для вас час, не виходячи з дому. До нас дуже часто звертаються для того, щоб оформити довіреність на спадщину. Ми з великою радістю допомагаємо своїм клієнтам.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!