В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Конституційне право на дитинство гарантоване кожній дитині. Держава додатково підтримує соціально незахищену групу – сиріт, інвалідів, дітей з неблагополучних сімей, малюків, яких виховує один батько. Соціальна підтримка дітей — заходи, якими державна влада допомагає створити добробут для кожного українського малюка.

Щоб знати, які гарантії покладені — потрібна юридична допомога, тому що без знання законів складно розібратися в складному соціальному законодавстві України. Професіонали сайту допоможуть дізнатися, які саме пільги і допомоги варто вимагати від держави сім'ям з дітьми, як підтримати малюка, який опинився у важкій життєвій ситуації.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ДИТИНСТВА – 5 ПИТАНЬ ДО ЮРИСТА

Малюки при складному збігу життєвих обставин потрапляють під додатковий захист держави. Законодавчо закріплена педагогічна підтримка і соціальна допомога в ситуаціях, коли батьки самостійно не справляються з вихованням та утриманням дітей. Професіонал допоможе знайти відповіді на наступні питання:

1. Які гарантії передбачені для підтримки сиріт?

Згідно із Законом, соціальна підтримка дітей-сиріт полягає в закріпленні додаткових гарантій і пільг:

Оплата за рахунок держави підготовчих заходів при вступі у вищі навчальні заклади.

Державне утримання при отриманні середньої або вищої освіти за очною формою.

Виплата під час навчання стипендії, щорічної компенсації на придбання підручників, встановлення заробітної плати при проходженні виробничої практики. Ці посібники залишаються і при оформленні академічної відпустки.

Безкоштовна їзда на громадському міському та районному транспорті. При цьому один раз на рік оплачується квиток для поїздки до місця проживання, проїзд тому в навчальний заклад.

Державна підтримка при проблемах зі здоров'ям у частині оплати виїзду за кордон і лікування в закордонних клініках.

Надання безкоштовних путівок в табори, санаторії і курорти за медичними показаннями, оплата проїзду в такі заклади.

Надання після 18 років благоустроєного житлового приміщення з фонду спеціалізованого житла, якщо вони потребують отримання державної квартири.

Виплата середнього заробітку за регіоном проживання сироти, яка встановлюється на шість місяців після первинної реєстрації на біржі праці при пошуку роботи.

Крім цього, законами України і регіонів встановлюються додаткові заходи щодо державної допомоги. Юридична допомога дозволить дізнатися, які соціальні гарантії покладені сиротам, як довести право на отримання таких гарантій. Ці знання допоможуть захистити людей при присвоєння їм статусу сироти, або дитини, що залишився без піклування батьків.

2. Яким чином підтримуються діти-інваліди?

За законом додаткова підтримка дітей з обмеженими можливостями, полягає в наданні:

Житлових пільг.

У разі отримання інвалідами житлоплощі, вони отримують квартиру або будинок, яка за площею перевищує межі житлових нормативів. Таке правило діє при хронічної хвороби малюка.

Після вісімнадцяти років діти-інваліди, які проживають в спеціалізованих закладах, мають право позачергово отримати муніципальне житлове приміщення, якщо умовами реабілітації передбачено їх самостійне ведення господарства.

Отримане або власне житло обладнується спеціальними пристосуваннями, які визначені у програмі соціальної адаптації малюка.

Вивільнені обладнані квартири, спочатку заселяються інвалідами.

Для батьків дітей-інвалідів передбачена 50% знижка на оплату комунальних послуг у житлових приміщеннях, де живе сім'я.

Освітніх гарантій.

Створення умов для отримання знань в освітніх закладах.

За умови, що малюк хворіє на хворобу, через яку він не вчиться в школі, йому організується отримання знань на дому.

Матеріального змісту, шляхом встановлення щомісячної виплати дітям-інвалідам в сумі 500 грн., яка за законом щорічно індексується.

Додаткові пільги та гарантії надаються регіональними правовими актами, якщо бюджет суб'єкта це передбачає. Адвокат підкаже, на яку допомогу від держави розраховувати сім'ї з дитиною-інвалідом. Такі знання допоможуть захистити соціальні права хворих діток та їхніх близьких родичів.

3. Як захистити дітей з неблагополучних сімей?

Згідно із законом, батьки піклуються про фізичному, моральному, психологічному і духовному розвитку дітей. При порушенні цих обов'язків, держава відстоює права малюків, встановлюючи можливість позбавлення або обмеження батьківських прав.

Крім цього, законодавчо передбачена процедура відібрання дитину з сім'ї, якщо знаходження там небезпечно для його життя і здоров'я. Захист дітей при порушеннях батьками сімейного законодавства – турбота муніципальної влади. Для цього при адміністрації організовуються органи опіки і піклування, які перевіряють виконання батьківських обов'язків членами сімей з дітьми, і порушують судові процеси про вилучення малюків за порушення дитячих прав та інтересів.

Юрист розповість, як захистити дитину при порушенні батьками його прав на благополучне дитинство.

4. Яка допомога передбачена для багатодітних сімей?

Соціальна підтримка сімей з трьома і більше дітьми регламентується регіональними законами. Ці нормативні акти приймаються за Указом Президента, який встановив, що вони безкоштовно:

їздять на міському та внутрирайонном транспорті.

отримують ліки до виконання шести років.

харчуються в школах.

отримують шкільну та спортивну форму.

один раз в місяць відвідують музеї, парки, виставки.

Крім цього сім'ї має право отримати знижку від 30% на оплату комунальних послуг, і діти з таких сімей приймаються у дитсадки в першу чергу. Адвокат пояснить, які пільги передбачені в регіоні проживання багатодітної сім'ї. Це допоможе захистити права малюків на безтурботне дитинство, полегшать працю з виконання батьківських обов'язків.

5. Яким чином держава підтримує батьків-одинаків?

Не обходить стороною держава і матерів-одиначок. Пільги, які вони мають право отримувати регулюються нормативними актами регіонів, де живе мама і малюк. Діти, виховувані одним батьком:

Поза чергою визначаються в дитячі сади.

Отримують знижки на оплату комунальних послуг, відвідування дошкільних закладів та закладів додаткової освіти.

Отримують дитячі допомоги у розмірі, встановленому регіональними законами.

Крім цього, матері-одиначки користуються додатковими трудовими гарантіями. Юрист допоможе дізнатися, які заходи соціальної підтримки дітей у неповних сім'ях надаються в суб'єкті, де вони живуть. З допомогою юридичної консультації захистіть майнові і соціальні права себе і малюка.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ НА САЙТ

Допомога і підтримка маленьких громадян, підтримання їх безтурботного дитинства – мета соціальної держави, яка дбає про добробут народу.

Співробітники порталу допоможуть дізнатися про закріплених в законах і нормативних актах гарантії, на які має право розраховувати сім'я з одним, двома або трьома дітьми. Досвід роботи в соціальній сфері правової допомоги дозволяє юристам грамотно відстоювати права малюків на додаткові пільги і грошові виплати. Запитуйте, якщо мучать складні питання соціального забезпечення — юридична консультація допоможе вам.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!