В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Зважившись на побудову бізнесу, важливо знайти нішу для діяльності. Адже послуга або товар, які будуть поширюватися, повинні бути, в першу чергу, затребувані. На сьогоднішній день непоганий прибуток може принести бізнес з виробництва рулонних штор. Давайте розберемо його докладно в цій статті.

Концепція бізнесу

Рулонні штори користуються попитом, а тому цей бізнес окупить себе швидко.

Реалізувати товар можна:

    серед власників квартир і будинків;
    в офісні приміщення;
    до державних закладів.

Популярністю рулонні штори користуються через зручності і практичності в експлуатації, а також здатності поєднуватися з будь-яким інтер'єром. Перед тим, як запустити виробництво, треба вивчити стан ринку в тому місті чи регіоні, в якому планується підприємницька діяльність. Адже якщо на цьому терені є конкуренти, то потрібно задуматися про свою конкурентоспроможність.

Що потрібно для реалізації?

Щоб реалізувати даний вид діяльності швидко і в короткі терміни необхідно підготувати приміщення, облаштувати його, купити обладнання і матеріал. Для приміщення буде потрібно меблі, канцелярія і побутова техніка. Для виробництва потрібно закупити машинку для проклеювання скотча, стіл для нарізки ламелей, механізм для обробки краю тканини.

Щоб створити широкий асортимент продукції вам потрібно різного роду тканину, скотч і комплектуючі (заглушка нижньої балки, кріплення до стельової поверхні, що самоблокується механізм, пластикова ланцюжок, алюмінієві вали, сполучна, нижні балки). Все це краще купувати в одного виробника.

Покрокова інструкція запуску

Виробництво рулонних штор можна запустити, втіливши в життя такі умови:

    Необхідно юридично зареєструвати комерційну справу. Проект можна оформити як товариство з обмеженою відповідальністю або як юридична особа в податкову службу.
    Багато підприємців починають виробництво у себе вдома або в підсобному приміщенні. Але для зручності і практичності краще все ж взяти приміщення площею 30-50 кв. м в оренду і забезпечити його необхідним обладнанням. З останнього знадобляться спеціальний стіл з усіма комплектуючими, машинка для приклеювання скотча, верстат для обробки країв.
    Також потрібно придбати витратний матеріал, бажано в широкому асортименті: тканини, скотч, кріплення.
    Щоб виробництво стало прибутковим швидко, необхідна злагоджена команда працівників. Потрібно зібрати колектив з монтажника, зморщок, працівника цеху, менеджера по роботі з клієнтами та бухгалтера. Останні дві посади рекомендується здійснювати самостійно на першому етапі.
    Для успішної реалізації продукції потрібна хороша реклама, яка потребуватиме певних витрат.
фінансові розрахунки

Стартовий капітал

Організація справи по виготовленню рулонних штор з нуля вимагає великих витрат.

    15 000 грн - оренда приміщення;
    300 000 - обладнання та витратні матеріали;
    150 000 - створення і реєстрація товарного бренду, реклама;
    75 000 - зарплата 3 працівникам;
    3 000 - оплата комунальних послуг;
    10 000 - непередбачені витрати;
    4 000 - реєстрація ІП (для відкриття ТОВ знадобиться сума в 20 000 грн).

В результаті на запуск бізнесу буде потрібно приблизно 250 - 500 тисяч грн. Все залежить від того, в яких масштабів ви плануєте укладатися.
Щомісячні витрати

Для просування свого проекту щомісяця доведеться витрачати:

    15 000 грн - оренда приміщення;
    5 000 - реклама;
    75 000 - зарплата 3 працівникам;
    3 000 - оплата комунальних послуг;
    30 000 - податки;
    10 000 - непередбачені витрати.

В результаті щомісячні витрати складуть приблизно 120-130 тисяч грн.

Скільки можна заробити?

Великі виробники жалюзі мають щомісячний прибуток в 4-5 мільйонів грн. Фірми середнього рівня досягають прибутку в 1,5-2 мільйони щомісяця. Невеликий цех в перші місяці після відкриття виходить на прибуток в 100 тисяч грн. Ця умова досягається при 100% націнки на собівартість витратних матеріалів та інших щомісячних витрат.

Терміни окупності

Необхідно враховувати, що перші місяці прибутку не буде. Для початку потрібно працювати на своє ім'я, розкручувати бренд. За умови доходу в 100-120 тисяч окупити всі вкладення і працювати на чистий прибуток можна через 4-5 місяців після відкриття підприємства.

Ризики і мінуси бізнесу

Необхідно врахувати і труднощі, з якими доведеться зіткнутися під час ведення виробничого справи. Рулонні штори - це сезонний товар, який користується широким попитом у весняно-літній період, коли приходить пора ремонтних робіт. Суттєво ускладнить роботу наявність конкурентів в особі підпільних цехів. Вони не платять за оренду, податки, в результаті чого занижують ціни на товар.

Висновок

Бізнес по виробництву рулонних штор, як і будь-яка інша комерційна справа, вимагає значних вкладень, наполегливої ​​праці та наполегливості. Лише при дотриманні цих умов усі витрати себе виправдають, а бізнес почне працювати на повну силу.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!