В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

HiPos: майбутнє починається вже сьогодні?Перш ніж почнемо вести мову по суті, на хвилинку зупинимося, щоб розібратися зі словом, яке комусь із читачів може здатися незрозумілим. HiPos - це High Potentials вашої компанії, люди, за допомогою тих чи інших спеціальних оціночних процедур відібрані в якості «талантів», або співробітники з високим потенціалом. Підкреслю: HiPos - це зовсім не «хороші працівники», їх неможливо виявити шляхом застосування традиційних методів оцінки.

Тепер - до справи.

Заголовок цієї замітки, так вже вийшло, має відразу два смислових шари.

По-перше, тема управління талантами (Talent Management) давно і міцно влаштувалася в порядку денному HR-підрозділів найуспішніших організацій (уточнюю: я не про провідних світових компаніях зараз кажу, а цілком про наших; якщо не лінь, пробийте цю HR-спеціальність в українському сегменті LinkedIn, ви будете дуже здивовані результатом).

По-друге, на моє глибоке переконання, тільки компанія, яка вживає дії, в основі яких лежить стратегічне мислення, може бути по-справжньому успішна в бізнесі. Вести серйозну (і дорогу!) Роботу з молодими талантами зараз, не маючи жодних гарантій застосовності талантів конкретного співробітника в майбутньому, - на це потрібно зважитися.

А адже гарантій дійсно немає. Талант - він в поведінці своєму часто не просто неслухняний, він зухвалий і противний. Не тільки він сам може раптом прийняти рішення про те, що йому де краще буде пошукати щастя в іншій компанії, але і у вас терпіння може конкретно лопнути задовго до моменту, коли почне виправдовуватися хоч частину харчувалися щодо нього (таланту) надій.

Загалом, братися за будівництво майбутнього досить ризиковано. Але не братися - ще гірше. Багато з тих, хто спробує, - зазнають невдачі. Але в майбутньому серед домоглися успіху буде набагато більше тих, хто реально будував це майбутнє вже сьогодні. І навпаки: серед тих, хто не намагався, переможців практично не буде, от це вже точно.

Попередній абзац, до речі, стосується не тільки організацій ...

Незважаючи на те, що з точки зору широких суспільних мас витрати на роботу з HiPos є суща дурниця, навколо себе бачимо численні приклади, коли українські компанії ставлять перед собою завдання щорічно брати на стажування не менше 15 - 20 кращих випускників вузів.

Такі справи.

Отже, повернемося до питання, винесеного в заголовок: «HiPos: майбутнє починається вже сьогодні?».

Відповідь: ні! У сфері управління молодими талантами воно почалося ще вчора, просто багато хто цього не помітили ...

Микола Осейко,

Head of HR,

Group DF International Ukraine


Получите за 15 минут консультацию юриста!