В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Дрес-код, або Що надіти на роботу?Опитування, проведене порталом rabota. ua при підтримці дослідницького бюро iVOX, показав, що, вводячи суворий дрес-код, роботодавці ризикують втратити 30% потенційних співробітників.

12% респондентів зазначили, що правила дрес-коду декларуються, але на практиці їх ніхто не дотримується, 37% опитаних заявили, що в їх компанії таке правило відсутнє.

Серед тих респондентів, в компаніях яких введено дрес-код, 62% відповіли, що згодні з ним і справно його дотримуються, 19% змушені його дотримуватися, але не схвалюють політику компанії в даному питанні. 10% респондентів сказали, що слідували б дрес-коду, якщо б його також дотримувалися всі інші співробітники, а ще 6% відповіли, що вони повністю ігнорують дане правило. Причому дисципліновані в цьому питанні в основному жінки, а ось вирішуються ігнорувати це правило 12% чоловіків і лише 3% жінок.

9% респондентів відповіли, що вважають за краще строгий діловий стиль, в той час як для ділової зустрічі даний стиль одягу вибирає 36% опитаних. Вільний стиль одягу для роботи вибирає 21% респондентів, але на діловій зустрічі відчуває себе комфортно в такому стилі всього 5% опитаних.

У компаніях, де працює 36% опитаних, дозволена вільна форма одягу по п'ятницях, 7% відповіли, що таке правило декларується, але його фактично ніхто не дотримується, а 57% респондентів сказали, що зобов'язані одягатися однаково незалежно від дня тижня.

Роботодавцям варто мати на увазі, що суворий дрес-код відлякує 7% потенційних працівни-ків, а ще 23% відмовляться «сковувати себе рамками» одягу за наявності інших вигідних пропозицій. Решта респондентів заявили, що суворість дрес-коду не вплинула б на їхнє рішення працювати в компанії (53%), і навіть навпаки, думка про компанії тільки покращився б (16%).


Получите за 15 минут консультацию юриста!