В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Бенчмаркінг HR-системУ зарубіжних компаніях витрати на персонал в розрахунку на одного співробітника вище, ніж у російських, в два рази, а виручка на одного працівника - в 1,8 рази. До такого твердження прийшли аналітики KPMG в своїй щорічній доповіді «Бенчмаркінг системи управління персоналом - 2010», складеному на основі аналізу звітності 23 найбільших компаній небанківського сектора, що працюють в Росії.

Незважаючи на наслідки економічної кризи, в 2010 р. 87% учасників огляду підняли оклади своїм співробітникам - зарплата була підвищена 100% керівників вищої ланки, виробничого та допоміжного персоналу, 95% фахівців / менеджерів з продажу, 90% керівників середньої ланки і близько 90% фахівців. Підвищення склало 10 - 12% в залежності від категорії персоналу та функціонального напряму.

Більшість компаній (70%) переглядає зарплату щорічно, 83% роблять це в плановому порядку по всій організації. Найчастіше при перегляді зарплати співробітника в 2010 р. враховувався ринковий рівень зарплат для аналогічній посаді, а також результати оцінки роботи співробітника. Судячи з опитувань менеджменту, в 2011 р. збільшення заробітної плати планують більше 80% компаній - учасників дослідження, при цьому підвищення становить у середньому близько 10% (в залежності від категорії персоналу та функціонального напряму).


Получите за 15 минут консультацию юриста!