В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Надмірне завантаження на роботіЗа результатами опитування порталу rabota. ua, більше 3% українців страждають через надмірну завантаження та понаднормової роботи.

Всього 13% опитаних заявили, що їм цілком достатньо їх вільного часу, щоб повністю відпочити, розслабитися, відновитися. 4% щасливчиків відповіли, що зовсім не втомлюються в офісі, а 5% мають можливість змінювати графік роботи, коли відчувають надмірну втому (найбільше таких відповідей надійшло від топ-менеджерів).

Більшість же респондентів (44%) відповіли, що лише іноді не встигають повністю відновитися, а ось третина опитаних систематично не встигають відпочити і розслабитися, причому серед них набагато більше жінок, ніж чоловіків.

Цікаво зауважити, що в 67% випадків респонденти через брак вільного часу змушені відмовлятися від відвідування театрів, концертів, музеїв, виставок, а також від занять спортом (65%) і особистих хобі (64%).

А ось найчастіше бракує часу респондентам на спілкування з друзями, родичами (51%), а також на перегляд телевізора (49%), на жаль, сон і фізичний відпочинок потрапив лише на третє місце в цьому списку - нарівні з домашніми справами і турботами (по 45%).

Майже чверть опитаних зізналися, що члени їх сім'ї скаржаться на брак уваги, найчастіше спілкуванням з близькими через роботу доводитися жертвувати старшим фахівцям, менеджерам середньої ланки і керівників відділу. 42% заявили, що родина з розумінням ставиться до їх робочим графіком. Про те, що вони достатньо часу проводять зі своїми близькими, заявили 19% респондентів, причому жінок серед них на 30% більше, ніж чоловіків. Для 15% опитаних дана проблема неактуальна, оскільки вони живуть одні.

На питання про тривалість і графіку відпустки всього чверть респондентів відповіли, що вони можуть взяти відпустку, коли їм це зручно і на потрібний термін. Ще 29% сказали, що можуть взяти відпустку у зручний для них час, але короткий за тривалістю.

Решта респондентів виявилися не такими «везучими»: 18% беруть відпустку тільки тоді, коли це зручно роботодавцю; 12% респондентів не влаштовує ні тривалість, ні графік відпустки. Серед відповіли так жінок на 30% більше, ніж чоловіків.

Ще 11% поскаржилися, що взагалі не мають можливості піти у відпустку. Цікаво, що не можуть спокійно відпочити кожен п'ятий робочий і кожен п'ятий топ-менеджер.

5% чоловіків і 1% жінок відпустку не цікавить взагалі.


Получите за 15 минут консультацию юриста!