В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

В ім'я користі суспільствуЧи багато хто здатні працювати, коли результат йде врозріз з їх моральними цінностями? З'ясувати це постаралася служба досліджень HeadHunter, опитавши 3000 користувачів сайту hh. ru.

59% опитаних впевнені, що приносять користь суспільству своєю роботою. Найбільш гостро свою корисність людям відчувають працівники сфери ЖКГ, послуг для населення (ремонт, сервіс - 84%), медицини (83%) і освіти (79%).

Чоловіки трохи більш впевнені в користі своєї роботи для суспільства, ніж жінки (61% проти 57%).

Виходячи з відповідей респондентів, найбільш популярним видом допомоги суспільству є надання інформації.

Лише для десятої частини респондентів користь їхньої майбутньої роботи стала визначальним фактором при працевлаштуванні. Майже половина опитаних взагалі не враховували цей критерій.

При цьому зізналися в тому, що у них є потреба приносити користь суспільству, переважна більшість - 73%. У 20% респондентів це бажання досить абстрактно або ж не настільки сильно, щоб замислюватися над цим при влаштуванні на роботу.

Ті, хто не вибрав суспільно корисну роботу, в 45% випадків пояснили своє рішення упевненістю в низькій оплаті подібного праці.

Найчастіше прагнення допомагати іншим властиво людям, чия робота, на їхню думку, навпаки, шкодить суспільству. Щоб здійснити мрію, половина опитаних росіян згодні допомагати людям і у вільний час, тоді як третина респондентів взагалі не готові на жертви.


Получите за 15 минут консультацию юриста!