В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Більше, ніж належитьНі в одній іншій країні єврозони немає такої різниці між робочими годинами, зафіксованими в тарифних угодах, і дійсною тривалістю робочого дня, як у Німеччині. Громадяни Німеччини в порівнянні з іншими європейцями затримуються на роботі частіше і працюють набагато більше, ніж передбачено тарифними угодами.

Середня трудовий тиждень жителів Німеччини, виходячи з тарифних угод, складає 37,7 годин, в дійсності ж німці працюють в середньому 40,4 годин на тиждень.

Тим часом, ніде немає такого тривалого відпустки, як у Німеччині: шість тижнів, 30 робочих днів. Тим, кому за 40, додають до відпустки ще день, а після 50-ти - ще один. Відпустку можна брати весь відразу, а можна і частинами, кілька разів в році. Улюблений прийом в Німеччині, як, втім, і в Росії, - заповнення відпускними днями робочих проміжків між святами.

Та й «переробка» на 2,7 години вже не справляє такого сприятливого враження, тим більше що в більшості розвинених країн робочий тиждень складає 40 годин, тобто класичний восьмигодинний робочий день - у тій же Америці, в Люксембурзі, Фінляндії, Італії , Греції, а в Швейцарії навіть ще на півгодини на тиждень більше.

Німецький уряд вже давно хоче змусити громадян офіційно працювати більше. Але профспілки не дають зрівняти німецький стандарт з загальноєвропейським.


Получите за 15 минут консультацию юриста!