В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Різні грані теми «Розвиток»28 травня 2011 в Києві відбулося чергове - 39-е за рахунком - засідання клубу HR-Land. На цей раз запрошені спікери висвітлювали теми, так чи інакше пов'язані з розвитком - в рамках компанії, співробітників в цілому, і особистісним.

Зустріч відкрили експерти з компанії ДТЕК - Олександр Кучеренко, директор з управління персоналом, і Євген Бондаренко, керівник департаменту з розвитку персоналу. Спікери повідали про основні принципи HR в ДТЕК, ключових пріоритетах HR-стратегії компанії і етапах еволюції корпоративної системи навчання та розвитку. Особливу увагу експерти приділили трьом аспектам теми: це робота компанії зі студентами «на перспективу», розвиток виробничого менеджменту і цілі / результати Академії ДТЕК. Проект, до слова, визнаний переможцем у номінації «Ефективний старт системи навчання та розвитку персоналу» за версією Trainings INDEX 2011, а також Академія стала членом CEEMAN - Асоціації розвитку менеджменту країн Центральної та Східної Європи.

Юлія Заболотна, HR-менеджер, бізнес-партнер «Славутич», Carlsberg Group, виступила з темою «Оцінка 360 - практика застосування», розповівши про досвід і метою впровадження даного інструменту в своїй компанії, зокрема - про розробку опитувальника, валідизації і пілотних дослідженнях, зборі даних, створення звітів. Юлія акцентувала увагу на тому, що оцінки виключно за методом «360 градусів», безумовно, недостатньо - вона повинна бути частиною комплексної системи оцінки. Але інструмент дуже корисний тим, що допомагає формувати відкриту корпоративну культуру, засновану на принципах зворотного зв'язку.

Один з речників HR-Land - Євген Бондаренко - розповів про етапи еволюції системи розвитку персоналу ДТЕК

Тему розвитку емоційного інтелекту розкрили Наталія Романенко, організаційний коуч, і Андрій Злотников, керівник відділу персоналу ГК «Ніко». Наталія, починаючи виступ, зазначила, що сьогодні розвиток EQ своїх керівників - дуже частий запит від компаній. Адже нерідко в організаціях менеджери сповідують принцип «Мені не потрібні емоції - я і так добиваюся високих результатів». Практика показує: така позиція не може забезпечувати ефективність довго - як окремих співробітників, так і бізнесу в цілому. Це одна з основних компетенцій лідера. Експерт розповіла про чотири навичках емоційного інтелекту, а також про те, що допомагає в їхньому розвитку: самосприйняття (інструменти розвитку - щоденник емоцій і матриця емоцій); управління собою (тайм-менеджмент, дихальні практики, техніка «Витяг уроків», «психологічна перезавантаження »); сприйняття емоцій інших людей (спостереження за невербальними ознаками емоцій оточуючих - для цього рекомендується, щоб на нарадах протокол вів не сам керівник, а його помічник, планування зустрічей з обов'язковою підготовкою до них, перегляд фільмів з відстеженням EQ-проявів, техніка« Три стільця »); управління відносинами (техніки зворотного зв'язку« плюс - мінус - плюс »і« 10/1 »- десять похвал до одного критичного зауваження, побудова довірчих відносин з позиції« win-win »).

Андрій Злотников в рамках теми EQ запропонував учасникам виконати кілька вправ на розвиток усвідомленості. Наприклад, закрити очі і сконцентруватися на своїх відчуттях, почуттях, думках - промовляючи про себе фразу «Зараз я усвідомлюю ...». За словами Андрія, це просте, на перший погляд, вправа дозволяє відчути цінність миті, зупинити вплив рутини і почути себе. Далі учасникам було запропоновано описати максимальну кількість ролей, які існують в їх житті, а потім представити по черзі, що ролі не стало, і повернути її назад. Вправа дозволило провести переоцінку ролей, виявити серед них важливі і другорядні, згадати забуті, які хотілося б повернути.


Получите за 15 минут консультацию юриста!