В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Гендерні відмінності керівниківДане дослідження у квітні - червні 2011 р. проведено порталом HRM. Схема опитування була наступною: респондентам пред'являлися компетенції зі списку, і вони вказували, у кого - керівника-чоловіка або керівника-жінки - та чи інша компетенція більш розвинена. У якості «шаблону» використовувалася узагальнена модель компетенцій менеджерів з книги Спенсерів «Компетенції на роботі».

В опитуванні взяло участь 113 чоловік, 80 вказали, що вони є жінками, 32 - чоловіками. Підсумки опитування респондентів наводяться далі.

На думку опитаних, у керівників-жінок більш розвинуті такі компетенції: вплив та надання впливу, командна робота і співпраця, ініціатива, розвиток інших, пошук інформації, розуміння компанії, побудова відносин, міжособистісне розуміння. У керівників-чоловіків більш розвинені компетенції: орієнтація на досягнення, аналітичне мислення, впевненість у собі, директивність / наполегливість, командне лідерство, концептуальне мислення.


Получите за 15 минут консультацию юриста!