В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Темпи урбанізаціїКожен четвертий житель українського села їздить на заробітки в інші населені пункти або за кордон - такі результати соціологічного дослідження «Соціально-економічний стан українського села», проведеного Інститутом Горшеніна.

Більшості жителів українських сіл (76,2%) не доводилося нікуди виїжджати. При цьому чверть сільських жителів (23,8%) виїжджає на заробітки. З них трудяться в містах України більше 11% опитаних, 6,7% респондентів їздять в Росію, а 6,5% - в Європу. В інше село з метою заробітку виїжджають 1,9% респондентів, в іншу країну - 1,1% сільських жителів.

З тих жителів села, які виїжджають на заробітки, раз на рік і рідше роблять це 34,2%, щодня - 21,8%, кілька разів на рік - 14,9% респондентів. Виїжджають раз на місяць і частіше 11,5% сільських жителів.

З тих жителів села, які виїжджають з метою заробити, 37,7% залишають рідне село на термін декілька місяців і більше. Проводять на чужій стороні місяць і більше 17% респондентів, до тижня - 6,7%, до місяця - 6,5% опитаних. Виїжджають на заробітки терміном на один день 21,8% жителів українських сіл.


Получите за 15 минут консультацию юриста!