В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Секрети управління кадрами: Employer Brand ManagementВідгукнувшись на запрошення порталу rabota. ua та компанії JTI Ukraine, Київ відвідав Річард Мослі - консультант з питань управління брендом роботодавця, співавтор бестселера «The Employer Brand Management: Practical lessons from the world's best employers», старший віце-президент по глобальному консалтингу People in business, клієнтами якої в питаннях формування бренду роботодавця є такі компанії, як Coca-Cola, Disney, GSK, HP, IBM, JTI, Lafarge, LEGO, L'Oreal, McDonald's, Monsanto, Nokia-Siemens Networks, PepsiCo, P & G, Unilever та ін Майстер-клас Річарда, орієнтований на HR-директорів, менеджерів з управління брендом роботодавця і маркетологів, про йшов 16 червня у готелі Hyatt. Зі вступним словом до аудиторії звернулися Микола Михайлов, генеральний директор порталу rabota. ua, і Лідія Надич-Петренко, керівник міжнародного проекту з розвитку бренду роботодавця JTI в Женеві.

Річард поділився з учасниками інструментами формування бренду роботодавця, які ефективно застосовують провідні компанії. Говорячи про вигоди сильного бренду роботодавця, експерт навів результати досліджень та кейси організацій. Наприклад, в Shell оголосили, що при переході до більш системного управління брендом роботодавця вдалося заощадити до 75% витрат на рекрутинг; а компанії Tesco вдалося знизити витрати, пов'язані з плинністю кадрів, на 7% за перший рік кампанії по брендингу.

Річард Мослі (зліва) і Микола Михайлов

Отже, що таке Employer Brand? «Простими словами, це те, з чим ви як роботодавець асоціюєтеся перш за все, - відзначає Річард. - При цьому важливо розуміти: просто володіти брендом роботодавця і активно управляти їм - зовсім різні речі ». Щоб впливати на Employer Brand, компанії необхідно сформувати ціннісне пропозицію для співробітників (ЦПС) - те, що визначає вигоди, які може запропонувати кандидатам саме вона. Наприклад, ЦПС McDonald's складається з елементів «Родина, друзі», «Гнучкість» і «Майбутнє». ЦПС базується на визначенні таких важливих моментів: цільова аудиторія, ключове позиціонування (що є найпереконливішим елементом нашої пропозиції?), Визначають атрибути (які інші елементи складають пропозицію?), Принцип «віддавати - одержувати» (що очікується від співробітників натомість?), причини вірити (що робить пропозицію заслуговуючим довіри?). Говорячи про те, як пов'язані корпоративний бренд в цілому, атрибути і ключове позиціонування Employer Brand, Річард звернувся до досвіду компаній-лідерів: так, пропозиція корпоративного бренду P & G - «Входимо в житті, покращуючи життя», атрибути - «Розпалюємо потенціал - На зв'язку з людьми та ідеями - Забезпечуємо можливості для досягнення успіху »; ключове позиціонування -« Новий виклик кожен день. Щодня. Глобально. Особисто. Професійно ». У Microsoft елементи такі: корпоративний бренд - «Допомагати людям і компаніям в усьому світі повністю реалізувати свій потенціал», ключове позиціонування Employer Brand - «Будь самим собою. Роби те, що любиш ».

Від чого залежить довгостроковий успіх бренду роботодавця? Річард переконаний, що від залученості топ-менеджменту, HR (найчастіше це лідер процесу), маркетингу, лінійного менеджменту і внутрішніх комунікацій. При цьому Річард нагадав: короткострокові програми по впровадженню бренду роботодавця часто призводять до зворотних результатів.

Підводячи підсумки, спікер озброїв учасників «пам'яткою» з побудови Employer Brand, виділивши найважливіші етапи процесу:

1. Створіть крос-функціональну керуючу групу.

2. Дослідіть потреби бізнесу, персоналу та кандидатів.

3. Розробіть ЦПС і забезпечте залучення більшої кількості менеджменту.

4. Адаптуйте ЦПС для різних цільових аудиторій / локальних потреб менеджменту.

5. Трансформуйте ЦПС в креативну комунікацію.

6. Розробіть короткостроковий і довгостроковий маркетингові плани бренду роботодавця.

7. Збудуйте систему управління і вимірювання результатів.

На зустрічі учасники не тільки перейняли досвід спікера, але й «за гарячими слідами» вирішили запропоновані кейси, щоб, повернувшись у свої компанії, реалізувати почуте.


Получите за 15 минут консультацию юриста!