В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Підготовка «запасних»За даними онлайн-опитування Trainings. ru, майже 60% компаній мають системи підготовки кадрового резерву для своїх організацій, але їх стан у всіх різне.

Тільки в 17% компаній система підготовки резерву працює відмінно. У 19% організацій вона вимагає лише незначних коригувань, і у чверті (25%) потребує серйозних змін.

Юлія Ужакина, керуючий партнер компанії «Амплуа», зазначає, що криза позначив багато слабкі місця систем підготовки резерву, і зараз організації вносять у свої системи поправки. Зокрема, за словами експерта, компанії стали ретельніше оцінювати потреби бізнесу в резервістів, щоб готувати їх стільки, скільки необхідно. Переглядаються програми підготовки в бік більшого використання форм розвитку, розкриття потенціалу, а не формального навчання.

Система підготовки кадрового резерву - одна з найризикованіших у HR-системі. Управлінська система повинна дозріти для підготовки «лави запасних», не всі навіть великі або середні компанії готові до неї.

Можливо, саме з цієї причини п'ята частина респондентів (20%) опитування Trainings. ru зазначила, що зовсім не збирається вводити систему підготовки кадрового резерву. При цьому 22% організацій хоч і не мають системи зараз, але планують її впровадження.


Получите за 15 минут консультацию юриста!