В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Причина хвороб - роботаАвторитарні начальники, які не бажають слухати ніякі доводи своїх підлеглих, винні в зростанні витрат на охорону здоров'я. До такого цікавого висновку прийшли вчені з іспанського Профспілкового інституту праці, здоров'я та навколишнього середовища. Вчені з'ясували, що здоров'я працівника часто безпосередньо залежить від того, як організовано його трудовий процес, як вибудувані стосунки з колегами і начальством, як складається система винагород і заохочень. Все це впливає на захворювання серця і різні психічні хвороби. Дане дослідження опубліковано у журналі Scandinavian Journal of Public Health. Виявилося, що в більш демократично організованих установах і компаніях витрати на охорону здоров'я були істотно скромніше, ніж на фірмах, якими управляли жорсткі, авторитарні лідери. Чим менше впливу співробітник мав на побудову власного робочого графіка, підвищення кваліфікації та просування по службі, тим частіше він хворів.

У демократичних компаніях, навпаки, працівникам надавалася можливість отримувати нові знання, а також розраховувати на винагороду, яка в певній мірі залежало від результатів праці. Тут культивувався командний дух і згуртованість, начальники вели себе більш вільно і неформально. Співробітники подібних компаній значно менше хворіли.