В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Розвиток бренду роботодавця: практичні інструментиЗустріч, присвячена Employer Branding, відбулася 28 жовтня в Києві: обговорення актуальної для HR-спільноти теми ініціював портал rabota. ua при підтримці «Ернст енд Янг» в Україні. В рамках заходу представники компаній, що володіють самим багатим досвідом у формуванні іміджу роботодавця на українському ринку, поділилися з учасниками знаннями про етапи побудови та розвитку E-бренду, методах оцінки зовнішніх і внутрішніх факторів привабливості роботодавця, ефективних комунікаційних стратегіях. Модератором виступила Анна Власова, засновник і директор Школи HRM.

Відкриваючи серію доповідей, Ольга Горбановська, партнер «Ернст енд Янг» в Україні, керівник групи Human Capital, нагадала колегам, що формування E-бренду - це циклічний процес, що складається з чотирьох етапів (визначити; розробити; впровадити; виміряти). Чи виправдані сили, вкладені у формування іміджу роботодавця? Виразно, да. Адже за даними досліджень, наприклад, рівень плинності персоналу в компаніях з сильним іміджем роботодавця в два рази менше, ніж у тих, де бренд не розвинений. До того ж ефективний бренд допомагає залучати відповідних професіоналів: компаніям важливо не просто звернути на себе увагу максимальної кількості фахівців - необхідно знайти і утримати саме «своїх» кандидатів.

Марина Захар'їна, керівник відділу персоналу «Ернст енд Янг» в Україні, поділилася досвідом застосування ефективних інструментів розвитку іміджу роботодавця (про багатьох з них можна прочитати в інтерв'ю з експертом у № ??10, 2011 р. - прим. Ред.).

Катерина Бєлова, фахівець з розвитку бренду роботодавця JTI, почала доповідь з асоціацій. За спостереженнями спікера, багато успішні бренди будуються за трьома схемами:

1. «Доторкнися до легенди» - такими компаніями керують яскраві харизматичні лідери, саме на їх особистості тримається імідж роботодавця (відомі приклади - Стів Джобс, який керував Apple, і Артемій Лебедєв, керівник епатажною російської дизайн-студії «імені себе»).

2. «Унікальний продукт» (Катерина привела в приклад Green Peace).

3. «Унікальна культура» (найбільш популярна компанія Google, де в порядку речей, допустимо, прийти на роботу з собакою, і дозволені інші вчинки, які для традиційного корпоративного світу неприйнятні, а в даній організації вважаються нормою).

Але що робити, якщо компанія не відноситься ні до однієї з категорій? Як розвивати бренд роботодавця? Деякими «фішками», які допомагають створювати особливу культуру в JTI, поділилася спікер. Це внутрішня соціальна мережа для колег; блог гендиректора, завдяки якому співробітники отримали можливість стати ближче до керівництва; йога-клуб; конкурс «У JTI є таланти»; футбольна команда; дисконт-клуб; майстер-класи (по миловарінні, орігамі і т. д.) та ін Катерина звернула увагу на те, що деякі з цих ініціатив просто і недорого реалізувати силами HR.

Ганна Дерев'янко, директор ЕВА, зазначила, що питання управління іміджем роботодавця стають більш актуальними для організації - вона не є прибутковою, але до неї приєднується все більше фахівців, які допомагають ЕВА досягати цілей щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

Про формування Employer Brand розповіли експерти з компаній з самим великим досвідом у даній темі

Head of PR & Marketing GlobalLogic Елеонора Федорей розвіяла міф про замкнутих айтішників - вона впевнена, що це відкриті та ініціативні люди, яким потрібна відповідна атмосфера. У GlobalLogic «фішок» для створення «фана» вистачає: наприклад, в компанії обладнаний GLClub з тренажерами, альпіністської стінкою, ігровою зоною і кінозалом.

Наталія Тіморіна, HR-директор «МакДональдз Юкрейн», зазначила: найважливішим «інгредієнтом» успішного Е-бренду є створення додаткової цінності компанії для співробітників, що включає: атмосферу; поєднання роботи та стилю життя; розширення їх майбутніх можливостей.

На завершення зустрічі Світлана Лукасевич, керівник відділу взаємин з персоналом «Київстар», розповіла, «як будувати компанію, в якій хочеться бути». «Три кити» іміджу роботодавця «Київстар» - причетність, самореалізація і КСВ.


Получите за 15 минут консультацию юриста!