В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Лояльність закордонним роботодавцямПортал rabota. ua як партнер міжнародної рекрутингової мережі The Network в Україні отримав результати дослідження про глобальну мобільність претендентів усього світу, які показали, що 70% українців хотіли б працювати за кордоном, а в рамках країни в пошуках нової роботи готові переїхати 51% респондентів. Для порівняння, у США частка претендентів, готових виїхати працювати за кордон, становить 48%, у Великобританії - 87%, у Польщі - 63%, в Росії - 60%. Необхідно відзначити, що незважаючи на готовність виїхати з країни в пошуках кар'єрних можливостей, 79% респондентів вважають за краще укладати тимчасовий контракт.

П'ять найважливіших факторів при виборі нового місця роботи для українців (у порядку зменшення значимості): зарплата, можливості кар'єрного розвитку, перспективи професійного та особистісного зростання, хороша робоча атмосфера, навчання.

Для більшості основною причиною пошуку роботи за кордоном є бажання поліпшити якість життя. 59% відзначили також, що на їх рішення впливає погана економічна ситуація на батьківщині. Третьою за значимістю причиною зміни локації українських кандидатів є бажання розширити професійний досвід.

Цікаво, що молоді фахівці, студенти та випускники виявилися менш мобільними як у межах країни (всього 49% готових переїхати), так і в глобальному розрізі (67%).


Получите за 15 минут консультацию юриста!