В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

1. Відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом.



Коментар:

Відповідно до статті, що коментується, відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі можливе за правилами, встановленими нормами розділу 9 ЦПК (статті 402—409), тільки у випадках, коли вона закінчена шляхом:

а) ухвалення рішення по суті справи або

б) в якій провадження закрито.

Під втраченим судовим провадженням, яке підлягає відновленню в судовому порядку, слід розуміти втрату або всіх документів провадження (цивільної справи) або їх частини, що відображають процесуальну діяльність суду та інших суб'єктів процесу, з моменту відкриття провадження у справі та до її закінчення, шляхом ухвалення рішення по суті справи або постановлення ухвали про припинення провадження.

Відновлення втраченого повністю або частково судового провадження у цивільній справі можливе, якщо воно було втрачено внаслідок порушення правил обліку і зберігання цивільних справ, кримінальних дій окремих поса-дових осіб та інших осіб (наприклад, знищення, крадіжка документів прова-дження тощо) або з причин стихійного характеру (наприклад, землетрус, повені тощо).

Справи про відновлення втраченого повністю або частково судового про-вадження становлять самостійну категорію і не можуть бути віднесені ні до позовного, ні до окремого провадження.


Получите за 15 минут консультацию юриста!