В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Розлучення важко переживається і розпад сім'ї — серйозний відбиток у житті кожної людини. Розділ майна подружжя рідко проходить мирно. Досягти угоди про розділ майна вдається не завжди. Починаються розбіжності, кому залишити квартиру, машину або інше майно.

З'ясовують, хто витратив більше і має право на нерухомість. У разі спорів між подружжям ініціюється розділ майна через суд.

Розділ спільно нажитого майна через розгляд у суді робиться:

під час шлюбу, одночасно з розлученням;

протягом трьох років після припинення шлюбу.

Розлучення через суд з виділенням часток у спільно нажитому майні – це складний процес.

Є питання по розділу майна, нажитого в шлюбі? Допоможе сайт. Вибирайте платну або безкоштовну консультацію, вам нададуть грамотну відповідь з посиланнями на закон.

Плюси платного відповіді:

Оперативність.

Глибокий аналіз проблеми.

Комплексний відповідь.

4 ПРИЧИНИ ЗВЕРНУТИСЯ ДО ЮРИСТІВ:

1. Юрист допоможе з розділом майна через суд

Спочатку визначаємо, яке майно належить кожному чоловікові:

те, що належало подружжю до шлюбу, залишається їх особистим майном і поділу не підлягає;

подарунки стають особистим майном і не діляться;

покупки, зроблені для дітей, залишаються з тим з подружжя, з ким житимуть діти;

гроші, внесені на вклад на ім'я спільних дітей, не підлягають розподілу.

Для вирішення спору про поділ нажитого у шлюбі допоможе кваліфікована правова допомога. Юрист збере докази і захистить інтереси клієнта в суді.

2. Допомога в розділі будинки і ділянки землі

Подружжя домовляються про розподіл, підписують угоду і запевняють у нотаріуса. В угоді зазначаються частки кожного з подружжя на землю і будинок. Розділ землі робиться на основі угоди з урахуванням вимог Земельного кодексу, встановив мінімальний розмір ділянки. Для реєстрації права власності звертаємося в Укрреестр.

Якщо згоди між подружжям немає - треба звертатись в суд. Висновок експертів зіграє вирішальну роль у розділі майна. Експертиза визначить, чи можна в натурі поділити будинок, ділянка виділити частки. На основі висновків експертів, суд виділить частки кожному чоловікові.

Юрист професійно збере доказ і захистить інтереси клієнта в судових розглядах.

3. Юрист допоможе у розділі бізнесу

Розділ бізнесу – складна процедура. Важливо при розділі не розвалити бізнес. Юрист запропонує варіанти розділу:

поділити частки, акції або паї;

бізнес віддати одному чоловікові, а другого заплатити гроші;

продати бізнесу, а гроші поділити між подружжям.

4. Юрист допоможе, якщо інший чоловік не хоче ділити майно

Подружжя нерідко ухиляються від розділу майна. Колишній чоловік не хоче ділити автомобіль і продає. Автомашину купують за заниженою вартістю, щоб не платити або звільнитися мінімальною виплатою. У таких випадках радимо, не зволікаючи, звертатися до юриста. Ваші інтереси будуть захищати кваліфіковані фахівці і доб'ються виплати компенсації.

Наприклад, Московський гір. суд взяв до уваги висновок експертів, які визначили ринкову вартість машини. Машину чоловік встиг продати. Суд прийняв рішення на користь дружини: стягнув з подружжя частина вартості автомашини і витрати на представника.

Якщо ви програли суд - не турбуйтеся. Юристи сайту оскаржать рішення і доб'ються зміни на користь клієнта.

Розлучення через суд з виділенням часток у спільно нажитому майні – це складний, виснажливий процес. Не піддавайтеся емоціям, у справі вони тільки нашкодять. Доручіть ведення справи професіоналам. Юристи сайту консультують по всіх нюансах сімейного законодавства, грамотно відстоюють позицію клієнта в суді.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!