В связи с частыми изменениями в законодательстве, информация на данной странице может устареть быстрее, чем мы успеваем ее обновлять!
Eсли Вы хотите найти правильное решение именно своей проблемы, задайте вопрос нашим юристам прямо сейчас.

Якщо загрожує розлучення, то немає складніше справи, ніж розділ нерухомості. Правильно виділити частки кожному чоловікові, не забути про інтереси дітей, оформити процедуру поділу так, щоб уникнути проблем після розірвання шлюбу – без юридичних знань не обійтися ніяк.

Юристи сайту допоможуть вам дізнатися:

Яку квартиру не розділити.

З якихось правил виходить суд при розділі майна подружжя.

Як захистити майнові права себе і дітей.

Які докази подати для визначення частин сімейних цінностей в судовому порядку.

Чи можна обійтися без суду, якщо доводиться ділити житло.

НЕРУХОМІСТЬ ПРИ РОЗЛУЧЕННІ – 6 ПРИЧИН ПІТИ ЗА ПОРАДОЮ ДО АДВОКАТА

Вам не впоратися без юриста, якщо при розділі спільного майна ви шукайте відповіді на наступні питання:

1. Яким чином відбувається поділ квартири при розлученні?

Згідно із законом нажиті в шлюбі речі діляться або за угодою колишніх членів сім'ї, або через суд. Закон пред'являє тільки одна вимога до обопільного рішення про розподіл майна – нотаріальне посвідчення складеної папери. Юрист допоможе вам правильно оформити і засвідчити угоду про несудовому поділі спільної власності. Це допоможе без сварок і образ розділити нерухомість, скоротити час шлюборозлучного процесу.

2. Куди звернутися у випадку, якщо мирно житлове приміщення не поділити?

Законодавчо встановлені дві судові інстанції, що розглядають справи про визначення частки кожного родича у спільному житловому приміщенні:

Якщо ціна подільних речей не перевищує п'ятдесят тисяч – це світові судді.

Якщо вартість спільно нажитого починається від п'ятдесяти однієї тисячі – це районні суди.

У кожному з цих випадків розгляд справи відбувається за місцем реєстрації відповідача. Адвокат допоможе визначити, який судовий орган розглядає позовну заяву про розподіл майна подружжя, якщо в нього включено житлове приміщення. Такі знання дозволять вам уникнути негативних наслідків невірного визначення підсудності спору, і прискорити офіційну процедуру розриву подружніх відносин.

3. Як правильно скласти позов до суду?

Суд прийме позовну заяву, якщо в ньому міститься встановлена законом інформація, і до неї додано необхідні документи. За допомогою юридичної консультації ви дізнаєтесь, як правильно скласти позов, які папери до нього прикласти, щоб суддя почав судовий процес розлучення і розділив сімейну нерухомість. Це допоможе вам скоротити час, який витрачається на отримання частини спільної нерухомості.

4. Як відбувається судовий поділ житлового приміщення?

Сімейне законодавство визначає принцип рівності майнових прав подружжя на речі, придбані в період шлюбу. Юрист розповість, яким чином відбувається розподіл майна навпіл, як компенсується отримання колишнім подружжям нерівної кількості житлоплощі. Така інформація стане в нагоді для захисту майнових прав себе і дітей при поділі квартири.

5. Коли суд змінює правило про рівні частки у спільному майні?

Як вказує закон суд відступає від принципу рівних прав на сімейні цінності в наступних випадках:

Якщо зачіпаються інтереси дітей.

Коли чоловік без підстав не одержував доходів.

Витрачав сімейний бюджет проти інтересів близьких родичів.

Юридичні знання допоможуть захистити себе і дітей від неправомірних вимог чоловіка про передачу йому більшої частини жилого приміщення.

6. Як оформляється розділ однокімнатної квартири?

Житлове законодавство визначає, які приміщення визнаються житловими. На підставі цього правила можна виділити частки при поділі однокімнатної квартири. В таких випадках суд присуджує квартиру одному чоловікові, але зобов'язав його виплатити грошову компенсацію другого члена сім'ї. Встановлює термін, за який родич, який отримав житло, повертає частину вартості сімейної житлоплощі. Юрист допоможе визначити, кому дістанеться однокімнатна квартира, а хто отримає грошове відшкодування. Це дозволить грамотно захистити свої права і близьких людей на судовому процесі.

ПЕРЕВАГИ ЗВЕРНЕННЯ ДО АДВОКАТІВ САЙТУ

Квартира при розділі майна – складна проблема шлюборозлучного процесу. Правильно виділити частини в спільній нерухомості без знань законів і судової практики, значить, захистити майнові права кожного члена сім'ї. Тому при розподілі нерухомості потрібно участь грамотного юриста.

Співробітники нашого порталу допоможуть прискорити процес поділу сімейної житлоплощі і обійтися без сварок і образ між близькими родичами.

 


Получите за 15 минут консультацию юриста!